Snijd de kontjes van de witlof en verwijder met een scherp mesje de wigvormige bittere kern vanaf de onderkant. Bewaar acht mooie blaadjes. Snijd de witlof in reepjes van 1 cm, schil de appel,verdeel hem in partjes,verwijder het klokhuis en snijd de partjes in blokjes. Vermeng de appel met de witlof en besprenkel het geheel met citroensap tegen bruin worden. Was de paprika, verwijder steel en zaadlijsten en snijd hem in blokjes. Maak de dressing van mayonaise,sinaasappelsap, versgemalen peper en zout. Meng de paprika en de dressing door de salade. Snipper de bieslooksprieten en strooi een gulle hand over de de salade. Serveer de salade in een diepe schaal en steek de bewaarde lofblaadjes decoratief langs de rand.
Lekker fris bij een rundervink met gebakken aardappels.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |